Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Vi förvärvar fastigheterna på Skurups Folkhögskola

2016-04-03

PRESSMEDDELANDE
Malmö 2016-04-03

Ett nära samarbete mellan KunskapsPorten och Skurups Folkhögskola, en av landets främsta folkhögskolor, har skapats genom att KunskapsPorten förvärvar de fastigheter som skolan bedriver sin verksamhet i och hyr ut dem till skolan. KunskapsPorten kommer också att bygga nya elevhem och investera i utvecklingen av skolan.

Det Malmöbaserade samhällsbyggarbolaget KunskapsPorten etablerar sig nu i ytterligare en skånsk kommun. Detta genom förvärv av samtliga fastigheter tillhöriga Skurups Folkhögskola. Totalt omfattar köpet ett campus på mer än 4 hektar med undervisnings- och boendelokaler i 15 byggnader på totalt ca 9 000 kvm. Folkhögskolan kommer att kvarstå som hyresgäst i lokalerna.

Skurups folkhögskola har en snart 130 årig historia. På skolan, som är politiskt och religiöst obunden, bedrivs en mängd utbildningar med främst journalistik, film, musik och skrivande som profilområden. ”- Detta är ett av KunskapsPortens mest spännande förvärv under vår korta historia. Vi stärker påtagligt vår position som samhällsbyggare i utbildningssektorn. Skurups Folkhögskola är väletablerad och spännande, vi ser fram emot ett tätt samarbete, säger Joakim Ollén, VD och grundare på KunskapsPorten. Vår ambition att skapa lärande och kreativa miljöer passar perfekt med skolans inriktning.

– Vi kommer att utveckla de befintliga byggnaderna och skapa nya – allt i syfte att ge skolan optimala förutsättningar för en positiv utveckling för skolan”, säger Joakim Ollén.

För mer information: Joakim Ollén, VD Kunskapsporten AB, 0703-54 24 07

Om Kunskapsporten
KunskapsPorten är ett samhällsbyggande fastighetsföretag med fokus på profilfastigheter. Bolaget har varit verksamt sedan 2007 och har byggt upp ett fastighetsbestånd med tre ben: Kultur- och kunskapshus, sportcentra, och äldrebostäder. Bolaget har fastigheter i Hässleholm, Hörby, Ängelholm, Svedala, Skurup, Simrishamn, Skurup, Vellinge, Kristinehamn och i Malmö där även huvudkontoret ligger.