Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

KunskapsPorten köper fastighet av kyrkan i Malmö

2016-01-13

Det Malmöbaserade samhällsbyggarbolaget KunskapsPorten fortsätter nu sin expansion genom köp av en fastighet i Västra Klagstorp av Malmö Pastorat.

På fastigheten, som omfattar ca 4000 kvm, finns det gamla församlingshemmet och dessutom förskoleverksamhet i tillfälliga lokaler som drivs av Malmö kommun.

”Fastigheten har ett mycket fint läge nära några av Malmös mest expansiva områden, Hyllie och Svågertorp. Vi räknar med att utveckla fastigheten, säger Joakim Ollén, VD i KunskapsPorten. Vår avsikt är att renovera den gamla byggnaden och att komplettera med nybyggnation, eventuellt för förskola, LSS eller äldreboende. Den stora tomtytan skapar betydande möjligheter att kunna bidra med kreativa miljöer för utbildning, friskvård, äldreboende och företagande.”

”På så sätt vill vi vara en del av samhällsbyggandet och aktivt bidra till en positiv utveckling i södra Malmö”, konstaterar Joakim Ollén.

Tillträde sker den 1 februari.

För mer information: Joakim Ollén, 0703 542407