Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Ängelholm

Vattnets Hus

Vattnets Hus, det nya badet i Ängelholm, är det hittills största projektet för Kunskapsporten. Det är ett unikt koncept i dubbel bemärkelse. Detta är det första badet med ett lärande koncept om vatten och vattenkvalitet och innebär samtidigt ett konstruktivt samarbete mellan kommun och en privat entreprenör, där KunskapsPorten både bygger, äger och driver anläggningen. 

”Med denna investering på nära 300 miljoner kronor har vi skapat ett av Skånes mest attraktiva och miljöprofilerade badhus”, säger Joakim Ollén, VD i KunskapsPorten. ”Med en anläggning vid kanten av Rönneå, Skånes enda laxförande å, och intill Skälderviken kan vi ge besökare kunskap om vattenkvalité och om livet under ytan – samtidigt som de njuter av badhusets alla möjligheter”, säger Joakim Ollén. ”Dessutom är det nya bad- och SPA-huset en arkitektonisk skapelse av hög klass. De många attraktionerna i huset borgar för att Ängelholm får en verklig turistmagnet”.

Det nya badet i Ängelholm har tillkommit efter en funktionsupphandling av kommunen, som valt plats för huset och upphandlat centrala badfunktioner och bland annat simundervisning och simmöjligheter för kommunens skolungdomar. Övriga funktioner, av mer kommersiell karaktär, är det KunskapsPortens ansvar att utveckla och förändra över åren. På det viset begränsas kommunens åtagande till en förutbestämd årlig kostnad. Fördyringar och problem av det slag som kännetecknat många andra bad, kommer inte att drabba Ängelholms skattebetalare.

”Vattnets Hus är ett strålande exempel på samverkan mellan offentligt och privat när det gäller att åstadkomma samhällsservice i kombination med kommersiella aktiviteter och verksamheter som ska stärka besöksnäringen i Ängelholm och hela nordvästra Skåne”, säger Joakim Ollén.

Titta gärna in på deras hemsida