Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Skurups Elevhem

Välkommen till Kunskapsportens Elevhem - Skurups Folkhögskola.

Här finns det 96 lägenheter ca 24 kvm med kök med induktionshäll och ugn, kylskåp med frysfack och toalett med dusch. Finns tre gemensamma samlingsrum i varje hus. Husen är miljövänliga och energieffektiva genom att värmesystemet i husen styrs mot väderprognos och solfångare och solceller producerar varmvatten, värme och el som används i husen. Vi lagrar även varmvatten i tre stora tankar. Vi har uppgraderade kranar som sparar upp till 70% av förbrukningen jämfört med normala snålspolande kranar utan att för den skull försämra komforten. Husen är välisolerade och byggda helt i trä.

 

Rummen har: Säng 90 cm med madrass och madrasskydd ( Täcke och kudde,samt sängkläder tar man med själv). 2 pallar som kan både användas som sängbord och sitta på. Matbord med stolar och en fåtölj. Två st bordslampor.

Egna köksredskap måste ni ta med. Tänk på att det är en induktionshäll.

Tvättstuga: Finns på bottenplan. Där har ni tillgång till stryrkbräda och strykjärn.

Städrummet: Här finns det dammsugare och golvmopp. 

Hyra: Egen lägenhet 5116kr/månad inkl el 110 kr. Dela med en annan 5682kr/månad inkl el 220 kr. Två 90 cm sängar ingår. 

Det är främst antagna på Skurups Folkhögskola som har förtur till en lägenhet. Man måste ha fyllt 18 år. Vill du boka lägenhet, scrolla ner till knappen A - Boka och registrera dig. Vänligen läs till botten på denna sida.

1) Tryck på "Boka" nedan

2) Välj våning och hus (ex HusQ: Mitt i smeten) och tryck "Lägg till"

3) Tryck på "Gå till kassa" och följ steg 1 till 5

4) Steg 3 ber dig signera avtal. När du trycker på "Öppna Avtal" så öppnas hyresavtalet i en separat flik. När det är signerat återgå till bokningssidan och tryck "Jag har signerat". Slutför på Steg 5 med fakturainformation. Om du gjort alla steg korrekt kommer du får en hyresavi på din e-mai. Titta även i skräpposten.

Dina faktura får du via e-mail, men du kan även hitta den där du gjorde din bokning på vår hemsida.

Vid terminstart kommer du få ett e-mail från låsbolaget Entryfy med kontoinformation för deras digitala lås några dagar innan du skall börja. Bokar du efter terminens början kommer det dagen efter. Du kan öppna entré och dörren till lägenhet med Entryfys app när du har skapat ditt Entryfy konto enligt instruktionerna i e-mailet. Tänk på att även här kan det hamna i skräpposten.

Hus Plaza (hus Q) ligger intill parkeringen. Adress Kyrkogatan 68 Q. Hus Ritz ( hus P) ligger intill Musikhuset. Adress Kyrkogatan 68 P. Bägge husen ligger på Campusområdet.

Välkommen som hyresgäst till oss!

Bra att veta

Uthyrningspolicy:

Lägenheten hyrs läsårsvis och vid uppsägning av hyreskontrakt under läsåret tillämpas 1 månads uppsägning från hyresgästen och 3 månaders uppsägning från hyresvärden innevarande månad. Skurups Folkhögskola policy-dokument gäller även vid tecknande av hyreskontrakt i P - Ritz och Q - Plaza. Scrolla ner där finns länk till dokument.

Exempel: Hela kalendermånder räknas vilket betyder att om du säger upp lägenheten den 5 januari, måste du även betala för hela februari.

Försäkring: Ni måste teckna en hemförsäkring.

Sophantering: Avfall ska sorteras och slängas i fasta containers och kärl på området. Sopkärl finns bredvid Mittpunkten och vid Radiohuset, olika fraktioner på de olika platserna. Matavfallspåsar hämtar ni i soprummet.

Boka tvättstugan: Detta görs på hemsidan samma sätt som ni bokade er lägenhet.

Rökning: Får enbart ske på av Folkhögskolan anvisade rökrutor. Ej tillåtet att röka i lägenheten. Görs detta kommer ni bli debiterad för sanering.

Miljö: Du som bor i nya Elevhemmen är med och bidrar till en hållbar miljö genom att husen har extra snålspolande kranar, producerar egen el med solceller och producerar eget varmvatten med solfångare på taken. Vi lagrar även varmvatten i stora tankar som används när många duschar samtidigt – kort sagt, ni värnar om miljön.

Felanmälan: Detta görs på vår hemsida under fliken felanmälan Viktigt att ni fyller i alla fält.

Detta gäller vid utflyttning: Inför utflyttningsdagen kommer du att bli kallad till utflyttningsbesiktning där skick och städning kontrolleras, detta sker oftast på sista dagen i ditt hyreskontrakt. Har det inträffat skador i lägenheten som du som hyresgäst är ansvarig för går det bra att i förväg själv ordna att skadan åtgärdas. Det går också bra att göra en felanmälan så att skadan åtgärdas av Kunskapsporten, har du själv orsakat skadan så kan det bli en kostnad. För att du som hyresgäst ska undvika onödiga kostnader vid utflyttning är det viktigt att städning utförs enligt städbeskrivning. 

 

För att få teckna ett hyreskontrakt och bo på elevhemmen är kravet att ni är inskrivna på skolan.

När ni bokar en lägenhet är det viktigt att ni följer alla steg (se instruktioner längre upp i texten), bokningen är klar först när ni erhållit en hyresavi via mail.