Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Skurups Elevhem

Välkommen till Kunskapsportens Elevhem - Skurups Folkhögskola.

Här finns det 96 lägenheter med kök med induktionshäll och ugn, kylskåp med frysfack och toalett med dusch. Finns tre gemensamma samlingsrum i varje hus. Husen är miljövänliga och energieffektiva genom att värmesystemet i husen styrs mot väderprognos och solfångare och solceller producerar varmvatten, värme och el som används i husen. Vi lagrar även varmvatten i tre stora tankar. Vi har uppgraderade kranar som sparar upp till 70% av förbrukningen jämfört med normala snålspolande kranar utan att för den skull försämra komforten. Husen är välisolerade och byggda helt i trä.

 

Rummen har: Säng 90 cm med madrass och madrasskydd ( Täcke och kudde,samt sängkläder tar man med själv). 2 pallar som kan både användas som sängbord och sitta på. Matbord med stolar och en fåtölj. Två stycken bordslampor.

Egna köksredskap måste ni ta med. Tänk på att det är en induktionshäll.

Tvättstuga: Finns på bottenplan. Där har ni tillgång till stryrkbräda, strykjärn, dammsugare och golvmopp. 

Hyra: Egen lägenhet 4850kr/månad + el 110 kr . Dela med en annan 5150kr/månad + el 220 kr. Två 90 cm sängar ingår. 

Det är främst antagna på Skurups Folkhögskola som har förtur till en lägenhet. Man måste ha fyllt 18 år. Vill du boka lägenhet, scrolla ner till knappen A - Boka och registrera dig.

1) Tryck på "Boka" nedan

2) Välj våning och hus (ex HusQ: Mitt i smeten) och tryck "Lägg till"

3) Tryck på "Gå till kassa" och följ steg 1 till 5

4) Steg 3 ber dig signera avtal. När du trycker på "Öppna Avtal" så öppnas hyresavtalet i en separat flik. När det är signerat återgå till bokningssidan och tryck "Jag har signerat". Slutför på Steg 5 med fakturainformation.

När du är klar så får du ett e-mail från låsbolaget Entryfy med kontoinformation för deras digitala lås. Du kan öppna entré och dörren till lägenhet med Entryfys app när du har skapat ditt Entryfy konto enligt instruktionerna i mailet. Mailet kan ibland hamna i skräpposten.

Du kommer att få faktura via email, men du kan även hitta den där du gjorde bokningen på vår hemsida.

Hus Plaza ligger intill parkeringen. Adress Kyrkogatan 68 Q. Hus Ritz ligger intill Musikhuset. Adress Kyrkogatan 68 P. Bägge husen ligger på Campusområdet.

Välkommen som hyresgäst till oss!

Bra att veta

Uthyrningspolicy:

 

Lägenheten hyrs läsårsvis och vid uppsägning av hyreskontrakt under läsåret tillämpas 1 månads uppsägning från hyresgästen och 3 månaders uppsägning från hyresvärden innevarande månad. Skurups Folkhögskola policy-dokument gäller även vid tecknande av hyreskontrakt i P - Ritz och Q - Plaza. Scrolla ner där finns länk till dokument.

Exempel: Hela kalendmånder räknas vilket betyder att om du säger upp lägenheten den 5 januari, måste du även betala för hela februari.

Försäkring: Ni måste teckna en hemförsäkring.

Sophantering: Avfall ska sorteras och slängas i fasta containers och kärl på området. Sopkärl finns bredvid Mittpunkten och vid Radiohuset, olika fraktioner på de olika platserna. Matavfallspåsar hämtar ni i soprummet.

Rökning: Får enbart ske på av Folkhögskolan anvisade rökrutor. Ej tillåtet att röka i lägenheten. Görs detta kommer ni bli debiterad för sanering.

Miljö: Du som bor i nya Elevhemmen är med och bidrar till en hållbar miljö genom att husen har extra snålspolande kranar, producerar egen el med solceller och producerar eget varmvatten med solfångare på taken. Vi lagrar även varmvatten i stora tankar som används när många duschar samtidigt – kort sagt, ni värnar om miljön.

Felanmälan: Detta görs på felanmalan@kunskapsporten.nu. Viktigt att ni skriver in ert lägenhetsnr, vilket hus, tydlig beskrivning på felet och om det är Ok att gå in utan ni är på plats och ert telefonnummer.

Detta gäller vid utflyttning: Inför utflyttningsdagen kommer du att bli kallad till utflyttningsbesiktning där skick och städning kontrolleras, detta sker oftast på sista dagen i ditt hyreskontrakt. Har det inträffat skador i lägenheten som du som hyresgäst är ansvarig för går det bra att i förväg själv ordna att skadan åtgärdas. Det går också bra att göra en felanmälan så att skadan åtgärdas av Kunskapsporten, har du själv orsakat skadan så kan det bli en kostnad. För att du som hyresgäst ska undvika onödiga kostnader vid utflyttning är det viktigt att städning utförs enligt städbeskrivning. 

 

För att kunna teckna ett hyreskontrakt och bo på elevhemmen måste ni vara inskrivna på skolan.