Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

2021-01-27

 

Nu påbörjas monteringen av modulerna som ska bli till de nya fräscha elevhemmen vid Skurups Folkhögskola. Trämodulerna, som levereras av Kodumaja i Estland, har i dagarna kommit till Skåne med båt via Malmö hamn. Totalt kommer de nya elevhemmen omfatta 96 lägenheter på vardera ca 24 kvadratmeter. De nya elevhemmen, som ersätter de äldre bostäderna på campusområdet, beräknas vara färdigbyggda till sommaren.

 

Sedan 2016 äger och förvaltar Kunskapsporten AB de fastigheter där Skurups Folkhögskola bedriver sin verksamhet. Campusområdet omfattar mer än 4 hektar med ett 15 -tal undervisnings- och boendelokaler på totalt ca 9.000 kvm. Något som nu utökas med 2.300 kvadratmeter i de nya elevhemmen.

 

- Skurups Folkhögskola är en av landets ledande folkbildningsinstitutioner. I Kunskapsporten är vi så glada över att kunna bidra till att skolan får allt bättra lokaler och till att utveckla Campus. De 96 nya elevbostäderna innebär ett stort lyft och kommer att stärka skolans attraktivitet. Med högteknologi, som appstyrda lås, och hög miljöklass, som solceller på taken, vill vi åstadkomma hållbara bostäder som också har en hög arkitektonisk kvalitet, säger Joakim Ollén, VD i Kunskapsporten AB.