Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

2021-03-22

Kanske är det aktuellt med nytt badhus i din kommun? Men samtidigt trångt i investeringsbudgeten?

Varför inte fråga marknaden? Starta med att avgränsa vad kommunen verkligen vill erbjuda invånarna och samtidigt ser som en kommunal uppgift. Kanske simundervisning för skolbarn, generösa öppettder för allmänheten och träningstider för lokal simklubb? 

Fråga sedan marknaden i en upphandling vad man behöver för årlig ersättning för att tillhandahålla dessa tjänster och vad man därutöver ev skulle kunna erbjuda kommuninvånarna på kommersiell basis i en sådan anläggning. Kanske gym, café, träningsbassänger, spa...?

På så vis kan kommunen slippa ett investeringsbehov, minska sin risk och samtidigt få mer service åt invånarna än vad kommunen betalar för med skattemedel. 

Boka gärna in ett besök på Vattnets Hus i Ängelholm, så kan vi på Kunskapsporten visa och berätta hur det gick till när precis en sådan upphandling genomfördes där. www.vattnetshus.se

Hör av er til Mats Svanberg, Marknadschef på Kunskapsporten, 070-5955577