Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

2021-06-21

Kunskapsporten har vunnit en bad- och friskvårdsupphandling i Kalmar. Och nu har även kommunfullmäktige i Kalmar beslutat att uppförande och drift av anläggningen ska ske genom tjänsteköp av Kunskapsporten. Därmed kommer Kunskapsporten att bygga, äga, förvalta och driva en bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom Kalmar. Det blir en anläggning på totalt ca 15.000 kvm där kunskapsporten bl a kommer att tillhandahålla motionssim, skolsim och familjebad åt kommunen, rehabiliteringsbassäng åt Region Kalmar samt därutöver erbjuda Kalmarborna gym, restaurang, spa mm. Anläggningen blir Kunskapsportens hittills största. Projekt kostnaden beräknas till ca 600 mkr.

- Vi har arbetat fram ett i våra ögon fantastisk anläggning för Kalmar. Det blir ett hus med många aktiviteter för Kalmarborna och dessutom en turistmagnet. Kunskapsporten har under 14 år byggt upp en kompetens för lärande hus – såväl fysiskt som intellektuellt – som vi nu utvecklar ytterligare med vårt största projekt hittills, säger Joakim Ollén, VD för Kunskapsporten AB.